Om mig - Exempel

 

Jag lever med min sambo och min halvvuxna dotter i ett mindre hus lite lantligt.

Vi har fantastiska skogar och sjöar runt omkring och jag är mycket och ofta i skog och natur med mina hundar.

Vi har haft hund i över 30 år av olika raser som Schäfer, Rottweiler, Långhårig Collie.

Idag lever vi med 2 Cavalier king charlestikar Honey född 2011 och Happy född 2013 två helt underbara tjejer.

Har gått kurser och tränat lite Rally för att ha roligt ihop, lite Parkour och viltspår ibland.

Genom Cavalieren väcktes intresse för avel och genetik då rasen har en del rasbundna sjukdomar. Förkovrade mej i ämnet genom böcker, internet och kontakt med erfarna uppfödare med fokus på hälsa långsiktiga mål. Ett svårt ämne men intressant...har massor att lära.

Har gått Skks uppfödarutbilning och kommer även anmäla mej till Skks fördjupning i genetik och avel till våren 2019 om allt går som jag tänkt.

 

Vi hade bestämt att inga stora hundar ha mer vi kände att Cavalieren var rasen vi skulle ha resten av vårat liv...käck, okomplicerad, sportig och rena kärlekspillret i perfekt format.

Men ödet ville annat!

På genensamma promenader i kommunen träffade vi en kvinna med stora respektfulla maffiga hund med det underbaraste uttryck jag skådat.

Ögonen och uttrycket gjorde att jag blev knockad av förälskelse!

Visste inte om de var vackra eller otroligt fula men blev helt faccinerad.

Så oväntad reaktion då jag aldrig ens tittat åt raser av masstifftyp och visste ingenting om denna ras förutom att ägaren sa att rasen var Dogue de bordeaux.

Ett år senare hade vi en egen liten Dogue de bordeauxvalp Grande Bulls Amazon / Babette och ingenting är sig likt sedan hon kom in i vårt liv!

Så mycket kärlek, charm och humor vi aldrig mött...hunderiet uppdaterades till nya dimensioner 2.0

Några månader senare bodde hennes moster hos oss från samma kennel och vi som inga stora hundar skulle ha hade plötsligt två tungviktare i våra liv.

Vår kärlek och intresse för Ddb gör att vi kommer ägna denna ras all vår tid och engagemang i form av kärlek, aktiviteter och uppfödning.